Musea

Natuurmuseum Brabant

Bij Natuurmuseum Brabant is er volop ruimte om op onderzoek uit te gaan. De sfeer in het museum is speels, vrolijk en kindvriendelijk. Vooral de OO-Zone, het Ontdek en Onderzoeksdomein van het museum, is een geliefde plek voor kinderen. De verzameling is de ruggengraat van het museum, dat zich richt op een breed publiek. Leuk voor jong en oud!

Naar de website

Kunstmuseum De Pont

De Pont is het museum voor hedendaagse kunst. Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij, die is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot zijn recht kan komen. Het museum verzamelt niet in de breedte maar in de diepte, waarvoor een drietal grote tentoonstellingen per jaar de voedingsbodem leveren. Daarnaast worden er kleinere solo-exposities in de projectzaal georganiseerd die niet direct met de verzameling in verband staan.

Naar de website

Textielmuseum Tilburg

Textielmuseum Tilburg is een dynamisch en creatief bedrijf waar heden en verleden samenkomen. Textiel wordt getoond vanuit verschillende disciplines: vormgeving, kunst, techniek en geschiedenis. Het maakproces van textiel staat hierbij centraal. Bezoekers zijn er getuige van hoe producten en objecten worden en werden ontwikkeld. Een divers aanbod van tentoonstellingen en activiteiten toont de bezoekers vakmanschap en creativiteit en inspireert om zelf actief deel te nemen. De gebouwen en omgeving weerspiegelen het heden en verleden.

Naar de website

Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught is meer dan een museum; het is een herinneringscentrum, gevestigd op een deel van voormalig Kamp Vught. Een bezoek geeft je een beeld van het (over-)leven binnen het prikkeldraad en het nationaalsocialistische systeem. In de vaste expositie zie je hoe mensen dader, slachtoffer of omstander konden worden.

Naar de website

Geniemuseum Vught

Het Geniemuseum geeft een goed beeld van de veelzijdigheid van het Regiment Genietroepen, het technische onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Er is een grote buitenexpositie en binnenexpositie met veel audiovisuele presentaties. Bouwmachines, brugconstructies, modellen, foto’s en documenten; van alles is te zien in dit museum van militaire techniek. Het Geniemuseum is gevestigd in de vroegere kampkeuken van het voormalige concentratiekamp Vught. Adres: Lunettenlaan 102 Vught Tel: 073 - 688 1867

Naar de website

Schoenenmuseum

In het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk vind je de allermooiste schoenen van verleden tot heden. Tevens ‘leer’ je in de looierij en schoenfabriek hoe al dat fraais is vervaardigd! Ontdek ook welke toepassingen leer nog meer kent.

Naar de website

Noordbrabants Museum

Samen met het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch maakt het Noordbrabants Museum deel uit van het nieuwe Museumkwartier. De historische schatten met de werken en media van de moderne tijd ontmoeten elkaar in het Noordbrabants Museum ’s-Hertogenbosch. Het museum heeft een vaste tentoonstelling met een geweldige maquette van Den Bosch, schilderijen van onder andere Vincent van Gogh, Breughel en Jan Sluijters, maar ook kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van Jeroen Bosch.

Naar de website

Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch is een jong en levendig museum voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving met een internationale, gespecialiseerde collectie keramiek en sieraden. Hoogtepunten in de verzameling zijn werken van Pablo Picasso, Jean Cocteau, Alessandro Mendini, Emmy van Leersum en Gijs Bakker. Het museum heeft een gevarieerd tentoonstellingsprogramma en organiseert allerlei activiteiten waaronder excursies, rondleidingen en workshops die zowel volwassenen als kinderen en scholieren op verschillende manieren bij hedendaagse kunst betrekken.

Naar de website

Jheronimus Bosch Art Museum

De beroemdste zoon van ’s-Hertogenbosch is thuis! In het middeleeuwse centrum van de Brabantse hoofdstad, waar Jeroen Bosch is geboren, opgegroeid en gevormd, werd in 2007 het Jheronimus Bosch Art Center feestelijk geopend. In een stijlvol complex – gevormd door een voormalige kerk en haar bijgebouwen – worden het leven, het gedachtegoed en de werken van de religieuze kunstenaar onder de aandacht gebracht. Jong en oud, liefhebber en kenner, bewoner en toerist: iedereen kan hier genieten van de nalatenschap van Bosch. De expositie biedt de bezoekers aan het centrum keer op keer een andere invalshoek om van zijn werk te genieten. In de kerkelijke sfeer, Bosch-waardig, zul je menigmaal oprecht verwonderd zijn. Verrassend is ook het uitzicht op 40 meter over de stad die zo bepalend is geweest in het leven van deze grote kunstenaar die tot op heden wereldwijd een inspiratiebron voor velen is.

Naar de website
Volg ons op social media!